Da & Nu

In cazul ingheturilor.

Ce nu trebuie facut:

- scuturarea arborilor si arbustilor pentru a face zapada sa cada. Lemnul catorva specii este atat de fragil ca se poate deteriora daca vrem sa il scuturam de ghiata. Este cazul mai multor artari, mesteacan, salcie, frasin, ulm, plop.

- ridicarea arborilor curbati sub greutatea ghetii. Chiar daca temperatura este rece trebuie absolut  evitata ridicarea arborilor. Riscam de asemenea sa distrugem cambiul, “uzina de lemn” a arborelui. In orice caz, daca extremitatile ramurilor sunt prinse in ghiata si temperatura a crescut, trebuie degajate usor de ghiata pentru a le elibera si sa le fie permisa ridicare naturala.

 

Desfintarea sistematica a plantelor care au suferit daune.

NU! Fiecare arbore si arbust este pretios si trebuie examinat indeaproape. Un bun diagnostic face diferenta intre un arbore care trebuie eliminat sau tratat.

 

Ce trebuie facut:

- informarea asupra punctelor slabe ale tehnici de taiere a arborilor. O taiere este un gest iremediabil pe care nu trebuie sa ajungem sa o regretam. Daca arborelui i-au trebuit ani sa creasca, sunt necesare cateva minute pentru a fi distrus.

- observarea fiecarui arbore sau arbust si evaluarea daunelor;

- daca taierile sunt necesare trebuie folosite unelete adecvate si bine ascutite. Un instrument prost ascutit poate determina mai multe daune decat sa faca bine.

-  purtarea hainelor adaptate si o stare de spirit adecvata – trebuie sa fi vigilent!

-  lucrati in echipa;

- apelati la specilaisti pentru arborii de talie mare in cazul unor taieri de anvergura si tratamente speciale.

Contactati-ne

Semperflorens

Calea Grivitei nr 401 Bl. P, Sc. A, Ap. 2
cod 010723, sect 1 Bucuresti

Telefon Sediu
0723348795
Telefon Pepiniera
0724567262
E-mail
semperflorens_cv@yahoo.com contact@semperflorens.ro