4 motive sa creezi un gard viu mixt

1.     Rezistenta la boli si durata lunga de viata.

 Prin diversitatea speciilor care compun gardul viu mixt, contaminarea cu boli este ingreunata. Daca una dintre specii este atacata, nu se prinde, se adapteaza greu sau dispare, una din celelalte ii va lua locul.

 

2.     Un ecran anti-vant eficient

Gardul viu mixt creste repede si se compacteaza, unele specii au tendinta de a se inalta si altele de a se indesi de la baza. Garnisirea omogena a gardului depinde de capacitatea plantelor de a inchide gardul, calitate ce se va regasi in eficienta ecranului de protectie anti-vant.

 Rolex Submariner Replica

3.     Evolutiv si reversibil

Un gard viu trebuie sa evolueze in timp dar sa fie si reversibil. Plantele foioase au capacitatea de a reporni viguros chiar daca sunt taiate de la baza (recepare) comparativ cu rasinoasele. Un gard viu de foioase lasat liber in primii ani poate fi taiat lateral pentru a deveni un perete vegetal dar si invers, un gard viu taiat poate fi lasat liber.

 

4.     Casa buna pentru fauna

In gradinile ecologice, si nu numai, gardurile vii mixte favorizeaza interventia insectelor si a altor animale auxiliare (polenizatori, pradatori naturali ai insectelor parazitare). Sursa de mancare, locul de reproducere si de hibernare trebuie sa existe pe tot parcursul anului. De aceea un gard viu mixt poate asigura toate aceste cerinte prin folosirea unei game variate de plante care sa fie ospitaliere si adesea melifere.

Contactati-ne

Semperflorens

Calea Grivitei nr 401 Bl. P, Sc. A, Ap. 2
cod 010723, sect 1 Bucuresti

Telefon Sediu
0723348795
Telefon Pepiniera
0724567262
E-mail
semperflorens_cv@yahoo.com contact@semperflorens.ro


Cod de verificare: Array
Inserati codul de verificare: